събота, 14 август 2010 г.

ПРИКАЗКА




В една страна се родило едно коте-диктатор. Всички се страхували от него. Мустачките му били малки, защото и то било малко, но стърчали смешно. Всички му се присмивали, но тайно. Страхували се да не го ядосат, защото тогава ставало люто като черен пипер в пилешка супа.

Един ден котето-диктатор събрало около себе си всички котки и им казало, че има идея как да промени света. Да го направи по-хубав. За тази цел трябвало да се премахнат мишките. Те били истинска напаст и дърпали света назад. Криели се в миши дупки и дума не давали да се обели дума за нов ред.

Котето-диктатор хванало една мишка и я изяло. Пред всички. Така показало на останалите какво трябва да правят. Защото котките до този момент не знаели, че мишките стават за ядене. Те се хранели само с мляко и хляб.

Така котките започнали да ядат мишки. До деня, в който изяли всички мишки. Тогава котето-диктатор събрало всички котки на съвещание. Какво да правят, след като няма вече мишки. И решили. За да не забравят никога ловните си навици, започнали да произвеждат изкуствени мишки.

С развитието на технологиите мишките ставали все по.силни и все по-многобройни. Един ден се осъзнали като сила и се събрали на конгрес. Най-умната мишка станала и заявила, че има идея как да промени света. Да го направи по-хубав. За целта трябвало да се премахнат котките. Те били истинска напаст и дърпали света назад.

Тогава мишките скочили и унищожили всички котки. Но животът без съпротива е безинтересен, затова решили да създадат изкуствени котки, за да има с кого да воюват.

Днес ако видите на улицата котка или мишка, да имате предвид, че те не са истински и отдавна не мислят как да направят този свят по-хубав и щастлив. А мислят единствено за това, как да победят противника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар