петък, 25 февруари 2011 г.

ЕКШЪН ПО БЪЛГАРСКИ



Вече тотално се обърках какво става в държавата. Имам чувството, че гледам поредна серия от „Полицейска академия”, защото това, което става у нас си е чиста комедия. Нищо чудно от американската филмова академия да раздадат няколко Оскара на най-добрите актьори – Цветан Цветанов, Бойко Борисов, Волен Сидеров, Яне Янев, Алексей Петров, а защо не и Георги Първанов. Се-Ре-Се-та, Ме-Ре-Се-та, ала-бала, портокала!
Депутатите онзи ден ореваха орталъка дали да си вдигат заплатите или не. При положение, че заплатите в държавния сектор и пенсиите са замразени, голяма наглост от страна на депутатите да искат вдигане на заплатите си. Вместо да се откажат от заплати, защото повечето от тях са милионери, както им го каза и Волен. Цветанов имал шест имота, от които три придобити през последната година по съмнителен начин. Борисов го подслушват и му пускат записите да го чуе цяла България как се излага и лобира за един бизнесмен-бираджия. И то за да угоди на Първанов. Кой с кого е, кой против кого е, иди че разбери.
Янето направи цирка с оставката си и стана още по-жалък и смешен. Костов, при управлението на когото корупцията навлезе масово в политиката и в бизнеса, непрекъснато критикува управлението, без да посочи поне една алтернатива. Алексей Петров от Трактор-октопод и кандидат за затвора,  ще става кандидат президент. На Ахмед Доган съдиите вместо да му извадят очите, му изписаха веждите и най-абсурдното е, че парламентът трябва да му заплати разноските по делото. Той си плаче направо за национален герой. Вместо на Ваньо Танов, по-добре да издегнем на него паметник, в центъра на София. Като се сетя как  се хвалеше, че разпределял парчетата от баницата в държавата, то в едната си ръка трябва да държи баница.
Вместо ясно и категорично да се разграничат в правителството от хората на бившата ДС, те ми връщат Петко Сертов отново в ДАНС, без да има логично обяснение. Някакви врътки политически. Има нещо гнило в Дания, би казал тук класикът, но понеже той го няма, ще допълним, че не просто е гнило, ми направо си вони.
В една класация България беше обявена като най-тъжното място за живеене. Защо? Защото безработицата ни удавя, защото хората обедняват от минута на минута, защото измамите и уличната престъпност минават разумните граници, а на всичкото отгоре, полицията ни пази. Но не от бандитите, по скоро ни пази от самата себе си. Няма ден без заловен корумпиран полицай, а няма осъден престъпник, да не говорим за осъден политик.
Новото име на политическа корупция вече се нарича „консултант” и има размерите на епидемия. И понеже медицината ни е още на първобитно ниво, тази болест ще разяде като гангрена цялото ни общество.
Обходихме с хеликоптер милата ни родинка, съборихме показно няколко колиби, а не пипнахме богаташките квартали и вили. Европата ни затвори вратата на Шенген и ни посочи с пръст като лошите ученици на прехода. Зъбим се без зъби на руските енергийни проекти, а тайно, под масата, правим точно обратното на това, което говорим.
Премиерът уволни и пак назначи само в рамките на един ден шеф на самолетна компания.
Явно му е станало навик, щото същото преди време го направи с ДДС-то. 
На Цветанов, понеже бил беден, му помогнал тъста му със скромните 200 000 лева, спестени от пенсия. Само дето не може да докаже как точно са спестени. Щото то си е цяло изобретение и съм готов да го патентовам, ако разбера как става.
Поредният български тотомилионер не иска да си покаже лицето, защото мутрите обикалят град Кубрат с намерение да се снимат с него за спомен.
На това Елин Пелин би възкликнал – „Мила родна картинка”,  дядо Вазов би извикал – „И ний сме дали нещо на света”, а Алеко скромно би добавил – „Пази Боже сляпо да прогледа”
Нека по-добре да дойдат Оскарите!
Алей-хоп!

Няма коментари:

Публикуване на коментар